Summa sidvisningar

Alla föreningars förebild;GAIS

Alla föreningars förebild;GAIS

torsdag 30 april 2009

I denna stan

Lägg alla ägg i samma korg. Sätt dig i knät på välgöraren. Släng alla värderingar åt sidan. Sälj dig själv. Lev inte som du lär. It´s all about the money after all. Fan, fick ett nytt exempel igår på the secret society mötet på det jag skriver ovan. Här fanns ett bra upplägg med människor villiga att arbeta långsiktigt tillsammans över klubbgränserna för att utveckla basketen i distriktet. Men den som har störst spade i sandlådan bestämmer och det gör han tills han hittar en större sandlåda, då går han dit i stället och de som sitter kvar har då inget att gräva med eller ens leka med. Då kan de bara gräva ner sig själva egentligen. Detta distriktet lär sig tammefan aldrig. Är det inte The Club itself som klantar sig så är det The New Club eller de evigt gröna, samtidigt som adminstratörer skapar dokument som inte leder någon vart och bötfäller sina egna föreningar, som å andra sidan är så svaga organistoriskt och basketmässigt så att man baxnar. Jag blir så jävla trött. Det finns så många ömma tår i basketGöteborg och så mycket personligt agg, faktiskt mycket mer än en sund konkurrens situation, detta kommer i längden bara sabba för oss alla. Men då kan man alltid se till historien; var är Bagaregården, Lundby, Bk Göteborg, Kortedala, Angered mfl nu? I en del fall long gone självförstörda och absolut inte självförsörjda på varken spelare, ledare eller stålar, eller så vart de uppätna av The Club, och var kommer Kvarnby, Kfum Gbg, Kullavik, Lindome mfl vara om några år? Svar:troligen i samma sits som övriga. Samarbeta har aldrig funkat i denna stan framför allt för att fel personer med låg basketiq tillåts bestämma medan folket på golvet trampar vatten. Nu sitter vi i The Club lite prekärt till, det har vi i.o.f sig gjort ganska ofta och i likhet med GAIS kommer vi alltid igen. Det ligger på nått sätt i klubbens gener. Men andra klubbar kommer att få det betydligt värre men där tittar man inte längre än näsan räcker verkar det som.
GAIS-Bajen 2-2 inför bedrövliga 4.500 åskådare en skön vårkväll. Way to go! Har inget med priserna att göra kanske? Valborg ikväll, hade man inte varit family father så hade man gjort som många andra denna kväll i denna stan.
/henrik

tisdag 28 april 2009

The teacher

Skolan jag jobbar på ska spara 100tusen, vilket bla innebär att jag som teacher inte får nån hjälp, samtidigt satsas om det var 900 miljoner på läsförståelse, vilket vår skola är bra på och inte behöver jobba så mycket mer med. Dessutom köper stadsdelen in datorer i mängder (för det bara måste man ju ha... Sen hur man brukar och inte missbrukar skiten är det mindre koll på). Det finns så mycket systemfel att jag blir vansinnig. Å likadant upplever jag det ibland i the club till min stora frustration, by the way så var träningen igår inte fullt så dålig som jag hade trott. Det vita ryska laget slog f ö ett grönt lag igår och det e litta halvschizofrent att lyssna på ryska kommentatorer och se på bokstäver som ser likadana ut. Missade sm finalen igår men tja, man ska la ändå inte kunna vinna sm guld med sju spelare, eller? Kul också att svensk ungdomsbasket är så representerad i finalen med två gamla 77or från Sålna som spelar and that´s it. Då var damfinalen ganska mycket bättre. Hade en go kommentar på en 40års fest härförleden när en dryg blåvitare hävdade med fyllebestämdhet att "änglar blir vi alla till slut". Ja, när vi dör ja sa jag och gick och hämtade en öl till. När jag kom tillbaka hade han gått.
/henrik

söndag 26 april 2009

Have we been here before?

Big G var helt okej i fredags, när en The club delegation med flera uppvaktade. Alvin Dukes tyckte att det var duktigt att vi kunde slå skollaget tidigare i våras och sidekicken försvann kvickt och då satte festen igång på allvar. Nja, dragspel är inte min grej, som den gamle Broman sa "djävulens instrument" och jag håller med. I morgon börjar the girls träna igen och jag får väl ge mig iväg, fullt betald som jag blev trots lite stridigheter i hur man skulle tolka mitt kontrakt. Jag vann mot kassören och det när det gäller pengar. Det är således 2-2 nu mellan oss.
/henrik

fredag 24 april 2009

Tomorrow comes too soon

I fyllde tolv igår, tiden rullar på. Själv var man på studiedag, en it-mässa för stadsdelen och tja, kul för stunden och go mat typ. Att det är ändrade förutsättningar som gäller nu när det gäller sätt att lära sig är klart, men att tro att it ska ersätta allt är inte heller rätt. Som vanligt ska man kombinera gamla bra grejer med nya bra grejer i skolan. Som Dewey sa "if we teach today as we did yesterday we will rob our childrens tomorrow". Det var nån framtidsforskare som inledde och bl.a menade att min generation (födda 65-74) som går under namnet Generation X består av "ironiska nomader och rotlösa återblickare", nästan som en programförklaring av biw. Nä, det var lite sparkar i archlet på lärare som inte vill smsa i mörkret, för att citera en annan framtidsforskare. Vad jag betsämde mig för var dock att min nya klass i höst ska ha en klassblogg. Det kan jag ju redan. Igår slog ett gult lag ett svart lag i nån rysk baskematch på kanalen Inter +. Den har du väl ändå inte, Holmgran? GAIS tog en pinne borta mot Gefle vilket är helt okej i min bok och så lanserade jag idéen inför nästa säsong i The Club för alla som var på coachmötet igår. Vi trodde att det räckte med en hall och ha mantran som basket för alla. Nu jädrar kommer det att bli en klar kvalitéshöjning och en sportslig kontroll med hjälp av ett sportråd som besitter mer basketkunskap än nån annan förening i vårt upptagningsområde. För ca tjugo år sedan jobbade Big G på kansliet och vi var ett gäng unga coacher som kom fram och drev en bra verksamhet, tror att vi är på väg mot ngt liknande nu och att det kommer att visa sig redan i höst. På tal om Big G, så är det kalas hos honom i morgon. Sexti bast and still going.
Sålna vann damernas SM och ikväll dags för herrarna. Ge mig lite profiler och känslor nu och håll händerna bakom ryggen, Stumer.
/henrik

onsdag 22 april 2009

Spike

Såg Sålna slå sömnigt Sundsvall. Alltså, SM final i min favvosport med det engagerar inte, trots eller tack vare(?) Stumers handviftande innan match. Ta bort för fasen, hör inte vad han säger utan stirrar bara på hans eviga viftande. Det enda som engagerar är faktiskt Lesli och i mina ögon är dessutom Sålna underdog, sett till material och inte history och som sann gaisare så håller man alltid på underdogs. Men om ass coach f dy tar en charge så maybe sympatierna kan svänga. Men annars är finalserien oerhört profillös tyvärr och bara engagerande för de båda lagen och dess supportrar. Ja, säkert en och annan okritisk basketnörd som tycker svensk basket är guds gåva till mänskligheten och som inte kan se skillnad på passion och buisness. "Bra basket nu" hörde jag ett tag i andra quartern och undrade om jag hörde rätt. Tredje quartern var okej, om man gillar anfall, det jag gillade bäst var Sålnas roteringar och dubblingar men det är ju inte så publikfriande utan mer coachnördigt. Nä, mer kul hade jag sedan när "Hell´s kitchen" drog igång igen. Han svär, spottar ut mat och säger, förmodar jag, precis vad han tycker den där Ramsey. Makalöst underhållande och dessa dumma amerikaner slutar aldrig att förvåna mig. Alla vill be famous for 15 minutes no matter what. Ta socker istället för salt, inte ens jag gör sådana fel i mitt alldeles egna hell´s kitchen. Möte i afton och nu drar det igång så sakteliga igen med basketen. Engagemang nån?
/henrik

tisdag 21 april 2009

Up around the bend

Mycket basket nu är det inte. Tre möten dock under veckan och nästa vecka drar vi igång träningarna igen plus fler möten då of course. Har dock en spelare på gång, en euspelare som varit mvp på sitt college och tror nog att hon skulle "duga" i ettan. Tror t.o.m att jag har boendet fixat också. Kontakter my friends, det är det allt egentligen handlar om och ja, lite tur då också förstås. Sen om jag coachar i höst har jag no idea om nu. Men lite silly e ju alltid kul. Idag är det för att citera UL verkligen pissväderspolska ute, tur man arbetar inomhus. Blir ett sextio års kalas i helgen och man känner att man numera tillhör den yngre medelåldern eller den äldre ungdomen för att åter citera UL. Fick en bok av the sidekick som jag försöker traggla mig igenom men har inget flyt där, heller. SM finaler spelas i Tjockhult med omnejd med det känns la sådär intressant för oss här på basketens skuggsida. Blir lite roligare framme i maj med turneringar och med D tillbaka hemma och på planen. Sen kommer den förbannade sommaren dock.
/henrik

måndag 20 april 2009

This perfect place

Som två fria män bilade fw och jag uppåt landet i fredags. Båda kände att det var skönt att inte ta hänsyn till ngt basketlag, utan kunna stanna när vi ville. Mycket basketsnack i allmänhet och om the club í synnerhet, fick faktiskt lite huvudvärk efter ett tag när han var som mest påstridig. Efter käk i Örebro blev det att ligga i 130 för att komma in i radio västmanlands sändningsområde för där spelade Tony Carey några låtar live. Of course hann vi och efter nån timmas slappt beerdrickande på hotellet knallade vi till lokalen neråt city. Fw såg mitt namn på en lapp genom fönstret så beställningen via telefon och med papper och penna funkar tydligen även år 2009. Hamnade bredvid två gotlänningar och the world is small, sidekicken hittade en gemensam nämnare med den ene och jag med den andre. Båda hade vi Demons alla plattor vilket vi nog är ensamma om i landet. Tjugo över nio klev han sedan på med "Cold war kids" och fortsatte med låtar som "Dust", "This perfect place" och of course "Why me?" samt "A fine fine day" mfl. En kort paus sedan och sen klev hela bandet på och det vart rock över det hela. "Burning bridges" lät nästan som på orginalplattan, "I heard it on the radio" med lite Blackmore/Lord battle mellan Carey och gitarristen var också en höjpunkt. Han kommenterade Pirate Bay domen med "where will i now get my movies?" samt ville att vi skulle ladda ner hans låtar där. En annan har ju redan allt, så nån merchendise handling vart det inte. Extranumret "Blue highway" satt som en smäck men sen tröttnade han på nga fulla idioter längst bak och klev av, men drygt två och en halv timme blev det och det var jag nöjd med. Vi var la en 200 pers där och man undrar hur eller om sånt här går ihop ekonomiskt egentligen. Men, go öl, go mat och go musik och faktiskt bra sällskap också. Knallade genom stan sent som attan för en gammal man och sov la sådär, too old for this? Way home dagen efter och snacket fortsatte men nu med lite anekdoter från basketvärlden. En spelare är tydligen väldigt "routinated" vad det nu betyder och i time outer pratas det om "the sum of the cardemum". Trodde jag skulle köra av vägen ett tag där. Den gode Bogdan dök upp och även Boss H som mobbade fw vilt där ett tag. Blev också påmind om några ungdomssynder in the past som jag hade glömt. F dy mailade under konserten att han minsann tog en t och där vände matchen. Så att ni vann med 40 poäng. Gör det igen då för sjutton om det är så enkelt. GAIS slog Bk Röva med 3-0 så med peterbrandtlogik kommer GAIS slå blowitt med 7-1.
http://www.truebeliever.de/
/henrik

fredag 17 april 2009

Day of days pt II

Inter +. Har nån mer den ryska kanalen? Det visas lite basket där och igår vann ett lag med vita tröjor över ett lag med mörka tröjor. Vad lagen hette har jag ingen aning om, inte heller vad spelarna hette. Min kunskap på det ryska alfabetet är tämligen begränsad där. Ingen euroleague nivå, men bättre än liganivå och lite småkul att titta på i väntan på euroleagues final 4. Jaha, nu känner man igen de grönsvarta efter en rolig start. Nu börjar Buddhas ädla sanning om att livet är ett lidande göra sig påmind. Skönt att då ta bilen om en stund längs the blue highway för att käka och drick lite gott innan Tony Carey äntrar scenen. Så kan man ju också fira en födelsedag.
/henrik

torsdag 16 april 2009

Devil behind the wheel

Verkar som om våren är här, är redigt trött och nyser stup i kvarten vilket är sådär när man har genomgångar. Allergielände. GAIS i afton som man missar men i morgon ska det köras bil till Västerås och gås på konsert igen. Efter Earle och Lundell ska the sidekick och undertecknad avlyssna Carey och det på ens förtitvårsdag. Förra året var det derby på förtiettårsdagen, tänk vad folk ställer upp för en ändå. Minimalt med basket just nu, är halvvägs inne på vårvilan och har skrivit en utvärdering om the women team. Tyvärr är den inget att lägga upp här eller ens läsas av känsliga personer. Ska nog redigera den lite, att skriva i affekt är inte alltid så bra. "We took time for that and time for this, but we never took time for the blue highway" (T Carey)
/henrik

tisdag 14 april 2009

All in the family

Back to the scene of the crime, blev trött ganska fort på jobbet, ledighet vänjer man sig fort vid men ungarna är glada och goa; "Tjena Henke, hur gick det för GAIS igår?", va det första man fick höra och det fick mig att fundera på ett oförberett prov med en gång. GAIS ja, det var kul så länge det varade, men de har historiskt sett alltid haft svårt för hif så förlusten var inte så oväntad, men tråkig. Ingen basket alls denna vecka, ingen träning och definitivt inga möten (de kommer nästa vecka), ska vara hemmaman på kvällarna och det går la bra ett tag innan det börjar klia och man vill höra studsande bollar igen. Tony Carey i Västerås på fredag och det blir två set, ett akustiskt och ett med ett band vilket ska bli sketsköj. Det har han inte haft med sig de andra gångerna. Få se om sidekicken mäktar med det. Eller jag med honom, kan bli en lång bilresa.
/henrik

lördag 11 april 2009

Carla came home

Påskmiddag hos modern för X och mig. F97 kom till slut på sjätteplats efter att ha varit inbördes möte ifrån en semi. Bra jobbat där. Bra jobbat på centralen också tydligen när idioter som kallar sig fotbollsfans slåss så blodet flyger. Hur fan e man funtad egentligen? Jag gillar inte andra lags fans men inte sjutton vill jag slå dom på truten för det. Jag bryr mig helt enkelt inte om dom. Vissa har inte lämnat grottstadiet indeed. Gött väder annars och snart ska man börja jobba igen, de brukar gå hand i hand.
/henrik

fredag 10 april 2009

Long black highway

Småtjejerna har vunnit två av fyra i scania. Det tycker jag är riktigt bra, de är så nära en semifinalplats man kan komma och det verkar som om det bara blir ett svenskt lag framför dom. Tror jag ska plocka upp nga till damlaget i maj. Sålna vann och jag kom på mig själv att sitta och heja på dem. Skälet är Lesli, som jag mött som motståndarcoach (ja, va fan tror du? Jag har aldrig coachat ett tjockhultslag) oräkneliga ggr från p77 tiden och han är en motståndare som jag högaktar. Blir alltid ett handslag i hallen när dom är i Glenntown och ett "lycka till så där lagom" från mig. Härlig match och faktiskt mer underhållande än euroleague igår. Fattar inte det här med "riktig man". Det finns ju som bekant inga män som kommer från skåne. Men han är bra, Palmbladh, en Jens Jonss/Stålhand/whatever light. Kalas i dag annars, bytt däck på den ena bilen och lyssnat på två nya Chris Knight plattor och i morgon drar X och jag till farmor för påskmiddag. Konstaterar också att GAIS återtar den allsvenska ledningen om de slår Hif på måndag.
/henrik

Easter

Långfredag fm. F97 föll med åtta poäng i sin första Scania match. I gjorde fyra pinnar och spelade antagligen mer än vad hennes pappa gjorde tidigt åttiotal (jag var på planen ca en minut innan jag skadade mig, borde vara minst tid genom tiderna). 3 matcher spelar dom i dag och jag tror att de vinner åtminstone nån av matcherna. Såg halva avgörande matchen mellan Tau och Barca igår kväll, Barca vann och gick till final four tillsammans med Cska och de två grekiska lagen Panathinaikos och Olympiakos. Det är fyra roliga lag att titta på det. Ikväll blir det ligabasket och sen toppar det idrottsliga påskäventyret med GAIS hemma mot Hif på måndag. Helsingborg ja, inget ligaspel nästa säsong där och kanske inte heller div 1 varken med damer eller herrar. The sidekick var här, inte fan löste vi några problem, tror att vi skapade problem istället, men gott att tjöta lite och t.o.m sitta på altanen in the sun. Såg att biw var värd 14.025 spänn. Hur då? Kan man få betalt? Kalas idag och helgen rullar vidare och GAIS leder ff allsvenskan.
/henrik

torsdag 9 april 2009

Matchgirl

Påsken är här (nästan) och med bara x och undertecknad hemma. I normala fall brukar jag lyssna på en TC konsert vid denna tid, men i år ligger den först om en vecka. Traditioner är till för att brytas. Kort styrelsemöte igår och kassören vart (äntligen) nöjd och en annan ledamot svamlade om att han "inte var mänsklig". Ja, ingen fattade nått. Ska sätta mig och skriva en utvärdering om the ladies när jag får tid, vad som händer i framtiden där är fortfarande osäkert, men å andra sidan är det på dagen ett år sedan nu som jag fick besked om att jag fick kicken.Det har jag inte fått nu. Än. Blir till att titta på semi nr 5 mellan Sålna och svensklaget Uppsala i morgon antar jag. I eftermiddag blir det litta coachclinic med the sidekick och jag räknar kallt med att vi har alla lösningar klara fram till långfredagen. F ö så är GAIS fortfarande bäst i landet.
/henrik

onsdag 8 april 2009

Gårdakvarnen mal igen

Sundsvall i final. Grattis f dy. Lite fiasko av Eldkvarn ändå va? Missade sålnamatchen igår och har avhållit mig från basket i hela två dagar nu, men ikväll är det secret society möte igen och i morgon åker m och i till tälje för Scania cup spel. Noterar att GAIS fortfarande leder allsvenskan.
/henrik

tisdag 7 april 2009

Heja grönsvart

Konstaterar att GAIS leder allsvenskan för andra dagen i rad.
/henrik

måndag 6 april 2009

Something changed

"1-4 Wanderson", stod det på mobilen mitt i andra perioden av damernas kvalmatch och jag fattade nada. GAIS vann med 5-1 mot öjs och jag var i malmö på en match som inte gällde något. Tack för det Waldo. Det var en road trip från Glenntown till Nässjö där vi på lördagen spelade bra i sex minuter, gjorde 16-0 och vann matchen. Ute var det sommarväder och efter mat (samt amning, en fem månaders bebis skötte planeringen) åkte jag e4.an genom smålandskogarna och tro fan att folk emigrerade härifrån på 18oo talet. Nått tråkigare har jag sällan upplevt. Trä och trä överallt. Hamnade till slut i Malmö och tog en sväng på kvällen med kanadensaren och avslutade med en kall i lobby innan man somnade som en stock. Frukost på hotell e nice, de hade dessutom gp och nån skånsk blaska som hade en sida om Äjos fiasko. Sorry, men så är det. Bara att bryta ihop och komma igen, fråga mig, jag är gaisare. Match sedan på eftermiddagen och jag gjorde hockeybyten för första gången sedan man hade p73 tror jag. Sen tappade jag lite av koncentrationen som jag skrev i början. 5-1! GAIS leder allsvenskan!

fredag 3 april 2009

Bring the harvest home

Olympiakos slog ut Real igår efter en underhållande och spännande match. Herreminsjäl vad dom spelar ibland, förvaret är ibland enormt och jag sitter ibland och undrar hur i helvete dom ska kunna göra poäng. Men det gör dom, men det finns inga lätta poäng och Real åkte på, som jag tidigare skrivit om, lite dåliga skottval i slutet av matchen. Första helgen i maj är det final four och förutom grekerna är Cska klara när detta skrivs. Säsongens höjdpunkt för mig framför tvn är det. Om jag fattat rätt så är vi klara för ettan även nästa säsong nu med damerna i.o.m att Malbas torskade hemma igår kväll. En jobbig säsong fick således en bra slut ändå och vi åker ändå iväg och lirar av de två matcherna som är kvar helt enkelt för att basket är så kul. Igår körde jag en damlagsträning med f97, samma drills hela träningen och samma tänk. De klarade av "transition drill" med både fyra och fem spelare och jag vart imponerad och det ska gudarna veta, det blir jag sällan av svensk basket. Sista dagen på jobbet på ett tag i dag och ett påsklov hägrar. Allt vore toppen om det inte vore för att GAIS premiärspelar på söndag. Can you feel the demons comin´, c dy? Grattis i förskott till Astrid by the way.
/henrik

torsdag 2 april 2009

The rivers own

"Borg spår en 12%ig arbetslöshet 2012. Som nån jävla meterolog!". Den tyckte jag var ganska rolig faktiskt. Kom i kvällsöppet igår på fyran när dom diskuterade vänsterns tillbakagång och fackets ("Sitter i samma båt...") armgång med marknaden. Blev rätt trött på allt tjöt, men hajade till när en torr sosse fällde ovan kommentar. "En tiondel upp, en tiondel ner" sjöng ju UL för ganska länge sen. True. Fattar inte att volvo kickar folk samtidigt som man går med miljarder i vinst. Vill inte fatta. Kommer aldrig att fatta. Blir bara förbannad. Euroleague ikväll och träning med the young ones igen. Snart också avslut för the ladies och i alla andra serier. Läser att Äjos sent om sider har vaknat och nu är damligakvalet helt öppet vilket är kul. Undrar om alla dom som "vill stänga damligan" tycker likadant nu? Kval är kval och det ska jag åter påminna the ladies om i morgon, men har jag fattat allt rätt kan vi faktiskt bli klara ikväll när våra två kombatanter möts. Men, helt säker i svensk basket kan man aldrig vara. Vädermannen av UL tar sig och har snart läst ut den och med lov coming up är det bokdax på riktigt för en annan. Igår var inte mööe sant, men en sak var jag tydligen ganska nära sanningen indeed. Silly har dragit igång rejält. Där får man vara som tja, typ en jävla meterolog.
/henrik

onsdag 1 april 2009

Fool´s gold

Köpte gts allsvenska guide och visst tippades GAIS sist av han den där Olsson. Annars gillade jag nye GAIS tränarens svar på frågan "vilka riskerar att åka ut?". Alla 16 svarade han. Ryktas annars att jf ska dra på sig skorna och göra comeback nästa säsong då ju rutin var det som saknades i år, även dd verkar vara på gång till the league igen. Med skadade Bree tillbaka kan frontcourten bli riktigt bra där. Vi är dessutom nära att knyta the new player till oss även nästa säsong, bara småsaker som fattas där och hoppas på att sidekicken tackar ja till att bli sidekick på riktigt. Kat funderar på att fortsätta spela nu när the son har blivit så stor och själv tror jag på ett helt annat kvalspel nästa säsong. Uppåt. Om jag är med då är inte klart än dock, har en del annat att fundera på. När det gäller hallen får vi inte bygga ut den mera, så vi funderar som bäst på att bygga till ytterligare en våning och där ha en panoramarestaurang med utsikt över Välen och totala rättigheter på det mesta. Om allt går i lås byggs den delen ihop med polishuset bredvid så det är lätt att forsla över de som behöver forslas över. Landets fräckaste vip läktare lär det bli. Ryktas också om ett reportage i tv om de västsvenska basketligalagens ehh ngt miserabla säsong. Det inslaget ser jag faktiskt framemot. Lite självkritik har aldrig skadat, eller som en av mina elever skrev en gång; skällkritik! det är kritik det.
/henrik