Summa sidvisningar

Alla föreningars förebild;GAIS

Alla föreningars förebild;GAIS

måndag 20 december 2010

Red, hot and heavy

Följande text är saxat/snott från Helsingborgs hemsida. Hoppas på överseende för det, Nisse & tackar samtidigt för de fina orden. Ni kommer studsa tillbaka, träna på bara.
/henrik
------------------------------------------------------------------------------------
Högsbo kom till spel med endast 6 spelare och laget hade fått besked att coach Henrik K nu skulle göra sin sista match (tidsbrist sätter stop för coachandet just nu). Vi hade en mycket bra träningsvecka bakom oss och känslan var att vi skulle ha chansen att återigen få bärga det rosa protokollet.
Hemmalaget väljer att möta oss med zon, naturligt då man inte har så många spelare att tillgå, och vi inleder bra genom att visa tålamod i offensiven. (mycket viktigt mot zon). Vi hittar fri spelare nära korgen vid flera tillfällen och även vårt försvar är bra som ger oss några enkla breaks. Helt jämt efter Q1, 16-16.
Andra perioden börjar till vår fördel, 3-0 dirket blir till 23-23 med 3 minuter kvar av perioden. Då tappar vi helt vårt lagförsvar och uppträder både stirrigt men framförallt individuellt - det gör att Högsbo får sätt tre helt öppna 3p-skott för ledning i halvtid med 23-35. VI spelar helt ok blandat med bra i 17 minuter och sedan tappar vi vår plan och blir straffade direkt.
Vi inleder med ny fokus på uppgiften och plockar in några poäng, men sedan kommer en ny svacka där vi inte lyckas med våra defensiva uppgifter. Högsbo gör 3-12 på oss och rycker till ledning med 20 poäng!!!! Tack vare en fin avslutning av Shpresa (hon gör själv 5-0) så tänds ändå hoppet att vi skall komma nära. Efter Q3 38-53.
Men Högsbo uppförsbacken är för brant denna gången. Vi har spelare som verkligen jobbar för att vi skall få en "run". Ullis attackera tufft, hårt och beslutsamt. Shpresa gör sin bästa match sedan hon kom till HBBK och Nattie levererar i offensvien. Men det räcker inte. Vi måste inse att vi få vår 4:E förlust i årets serie och tyvärr den 4:e på raken.
All kred till Högsbo och coach Henrik som taktiskt genomför matchen smart och mycket disciplinerat. DOm är konsekventa med sin zon (39 minuter) och dom nyttjar sitt spelarmaterial till 100%.
Jag nämnde att vi borde ha chansen i denna match och det hade vi verkligen. Vi möter en liten zon och det innebär att vi får många öppna skott, men vi har en extremt svag dag från 3p-linjen. Att endast sätta 1 av 20 försök är långt under den nivå vi kan kräva av våra spelare, att vi dessutom återigen är under 50% på straffkast är inte godkänt. Vi är klart mycket bättre än vad vi visar idag.
Det finns dock klara ljusglimtar från dagen som är mycket viktiga att ta med sig. Lagets energi och pepp var det bästa på väldigt länge - precis det vi pratat om. Vi kommer till många avslut, 73 skott på deras korg är bra och dessa lägen är bra. Det hade varit klart oroväckande om vi inte skapat lägen. Vi tvingar fram 27 turnovers vilket är bra och vi gör endast 13 själva. Vi lägger mer tankar på oss själva och mindre på yttre faktorer (jämför med senast) och allt detta är saker som vi pratat om. Vi har börjat vända på trenden - men vi får vänta på belöningen lite till.
Nu kommer det en skönt break för laget, julfirande, träningsfritt, en del åker hem till släkt och vänner. Några tar en lite semester och några passar på att jobba lite extra. På Annandagen sätter vi igång igen - då skall vi fortsätta arbetet med att hitta tillbaka till vårt eget spel - räkna med att vi skall skjuta både straffar och 3p skott.
Enda vägen ur svackan är att jobba hårt, tror på det vi gör och ta ansvar för sin roll. VI har spelare som kan göra detta och vi har en bred trupp som tillsammans kommer att göra allt för att vi skall lyfta igen.
En God Jul önskas till er alla
Coach Nisse

(titeln; en gammal Pretty Maids låt. Ganska passande.../h)










Inga kommentarer: