Summa sidvisningar

Alla föreningars förebild;GAIS

Alla föreningars förebild;GAIS

tisdag 30 mars 2010

The show must go on/It´s all over now

Ingen elitbasket i Göteborg?

"Om ingen är intresserad så finns det ingen anledning att fortsätta". Det uttalandet får nu medlemmar att lämna Gothia Basket.

Relaterat

Styrelseledamoten Daniel Johansson meddelade under måndagen till GP och lokalradion att Högsbo Basket funderar på att lägga ner elitlaget Gothia efter den här säsongen. Anledningen är dalande publiksiffror.

Trots att laget har varit bättre i år än de två föregående säsongerna, så har publiksnittet sjunkit med ungefär 100 personer sedan förra säsongen.

Reaktionerna lät inte vänta på sig.

- Telefonen ringde i stort sett hela tiden i måndags och under tisdagen har jag talat med många som vill hoppa av arbetet i klubben. De tycker det är fel av mig att uttala mig på det viset, säger Daniel Johansson.

Vilka är det som vill lämna föreningen?

- Det är folk som jobbar ideellt. Men jag hävdar att man måste se verkligheten som den är, det har de ideellt arbetande ofta svårt att göra, säger Johansson.

Under ett styrelsemöte i måndags diskuterades lagets framtid ingående. Beslutet som fattades var att frågan måste utvärderas ordentligt.

- Vi måste ta reda på om det verkligen finns något intresse för att se elitbasket i stan. Skall vi fortsätta att fördela resurserna så, utan att någon är intresserad, så gör vi inte vårt jobb som förtroendevalda, säger han.

Gothia omsätter c:a 4,2 miljoner under en säsong. I år ligger publikintäkterna på ungefär 150 000 kronor.

- Då måste vi fråga oss för vem vi gör detta. För oss i styrelsen? Vi tolkar det som att de som är intresserade av basket inte är intresserade av att titta, utan bara av att idrotta.

Nu kommer ett utredningsarbete påbörjas för att se hur stort intresset är och det kommer att göras i form av en kvalitetssäkrad marknadsundersökning där både licensierade spelare och ”vanliga” människor deltar.

- Sedan räknar jag med att OM folk är intresserade av att ha laget kvar så reagerar de nu, på bloggar och diskussionsforum och sådant. Om det är tyst så finns det inget intresse, säger Daniel Johansson.

Exakt när Högsbo Baskets styrelse fattar beslut är inte klart, men Daniel Johansson räknar med att det blir inom en månad.

- Det finns ingen anledning att arbetet ska dra ut på tiden, säger han.

-----

Saxat från www.gp.se

Vi har styrelsemöte i morgon onsdag... Biw lär återkomma i ärendet./henrik

Inga kommentarer: